Răzvan Vasilescu

Nume: Răzvan Vasilescu
Locul naşterii: Ploiești, Romania
Data naşterii:. 14.08.1954
Ocupaţie: Actor

Biografie

Actorul Răzvan Vasilescu s-a născut la 14 august 1954, in Ploiești. A absolvit liceul in orașul natal si la a doua încercare a devenit student la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din București. I-a avut profesori pe Leopoldina Balanuta si Alexa Visarion.

A jucat pe scenele teatrelor Giulesti, Nottara, si in cele din urma la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra. Printre spectacolele in care a aparut se numara: Casatoria de Gogol, Sfârșit de partidă, de Samuel Beckett, Scaunele de Eugen Ionescu, Henric al IV-lea de Luigi Pirandello, Colonelul Pasăre de Hristo Boicev, Leunce și Lena de Georg Büchner, In rolul victimei de Vladimir si Oleg Presniakov, Libertinul de Eric-Emmanuel Schmitt, etc.  A regizat si a jucat in spectacolul PROFU’ de Jean-Pierre Dopagne, la Teatrul Joint, a colaborat cu Teatrul Metropolis.

A debutat in cinematografie cu filmul Un om în Loden (1979), urmat de zeci de alte pelicule, in 1992 castiga premiul UCIN pentru interpretarea din filmul Balanta, regizat de Lucian Pintilie, in 20087 a obtinut la ediția a II-a a galei Gopo premiul Cel mai bun actor pentru rolul lui Doiaru, seful gării din filmul California Dreamin’ (nesfârșit) de Cristian Nemescu.

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2020

Răzvan Vasilescu

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

MO

Nominalizare

2015

RĂZVAN VASILESCU

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

#Selfie

Nominalizare

2008

RĂZVAN VASILESCU

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Nominalizare