Rodica Lazăr

Nume: Rodica Lazăr
Locul naşterii: Onești, Romania
Data naşterii: 30.10.1978
Ocupaţie: Actor

Biografie

Rodica Lazăr s-a născut în Onești, județul Bacău. A terminat UNATC în 2001, secția actorie. Încă din facultate colaborează și ulterior este angajată la Teatrul Bulandra din București, unde are ocazia să lucreze cu unii dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc contemporan: Alexandru Darie, Andrei Șerban, Yury Kordonsky.

Prima întâlnire importantă cu cinematografia a fost în 2002, cu filmul „Amen”, regizat de Costa Gavras. Colaborează apoi cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu pentru „Moartea domnului Lăzărescu”, Francis Ford Coppola pentru „Tinerețe fără tinerețe”. Primul rol principal îl are în „Carmen” (2012, regia Doru Nițescu), pentru care a primit și premiul UCIN pentru cea mai bună actriță în rol principal, urmat de cel din „Live” (regia Vlad Păunescu) și din „Orizont” (regia Marian Crișan). Cel mai recent lungmetraj este „Uruguay” (regia Jesus del Cerro), aflat în postproducție.

Am mai vazut-o în „Ramona” (scurtmetraj, regia Andrei Crețulescu), „Principii de viață” (regia Constantin Popescu), „Fotografii de familie” (regia Andrei Cohn), „My baby” (scurtmetraj, regia Luiza Pârvu). În televiziune a lucrat la „Mafalda di Savoy” (regia Maurizio Zaccaro), „French Revolution” (documentar, regia Doug Shoultz), serialul „Îngerașii” (regia Mihai Brătila, Vladimir Anton, Bogdan Dumitrescu). În 2016 joacă în seria HBO de succes „Valea Mută”.

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2020

RODICA LAZĂR

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

La Gomera

Câștigător

2018

RODICA LAZĂR

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

Hawaii

Nominalizare

2017

RODICA LAZĂR

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Orizont

Nominalizare

2016

RODICA LAZĂR

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Carmen

Nominalizare